Gemeinde Burg-Reuland
Tourist Info Burg-Reuland
Ostbelgien

Thommen

De Sint-Remacluskerk in Thommen

Oudste parochiekerk in de omgeving

De geschiedenis van Thommen gaat heel ver terug. Het dorp Thommen of "Tumbas" wordt genoemd in twee acten van de abdij te Prüm uit 846 en 816. De frankische vorsten bezaten een villa of paleis (pallatium ad tumbas) in de omgeving. Deze koninklijke residentie bevond zich aan de voet van de heuvel onder bij de molen, benaamd "Schloßgarten". De opmerkelijke naam "ad tumbas" vindt zijn oorsprong in het feit, dat tussen Thommen en Maldingen een of meer grafheuvels aanwezig zijn en wel op de plaats, genaamd "Hochtumsknopf" (509 meter).

Een belangrijke Romeinse heirweg liep van Reims langs Ivoix (Epoissus) en Besslingen (Groothertogdom Luxemburg) door Thommen verder langs St.Vith in de richting van Keulen.

De kerk: de legende zegt, dat de Hl. remaklus tijdens de 7e eeuw in Thommen zou geweest zijn en er de funderingen van de kerk zou gelegd hebben. De hl. Hubertus was aanwezig bij de inwijding van de kerk.
De eerste schriftlijke bron over het bestaan van een kapel gaat terug tot in het jaar 814 en die van een kerk tot in 1130.
Kontakt

TOURIST INFO BÜRO Burg-Reuland - Ouren
Von-Orley-Straße,Burg-Reuland, 24
4790 Burg-Reuland
BELGIEN
Tel/Fax: +32 (0)80 32 91 31
Mail: info@reuland-ouren.be